Kako pa se prepletajo vajini prsti?

Kako pa se prepletajo vajini prsti?

Pozdravljen/a!

»Kako pa se prepletajo vajini prsti« je prispevek, v katerem strokovnjakinja Anja Kurent, Ba. Pth, spec. psihoterapije obrazloži partnerstvo oziroma različne faze, ki jih v partnerstvu najpogosteje prestanemo.

Da bi o tem več izvedeli in morda za kakšen nasvet tudi povprašali strokovnjakinjo, si preberite spodnji prispevek ter obiščite spletno stran www.spiritual.si​, na kateri boste dobili koristne informacije na področju psihoterapije in alternative.

Če imate kakršnakoli vprašanja nam pišite na urednistvo@epsihologija.si ali pa kontaktriajte na anja.kurent@spiritual.si , kjer vam bo strokovnjakinja Anja Kurent, Ba.Pth, spec. psihoterapije z veseljem odgovorila na vsa vaša vprašanja.

Naslov prispevka:

Kako pa se prepletajo vajini prsti?


V partnerstvu potujemo skozi različne faze - v prvi fazi "zaljubljenosti" je med partnerjema veliko spontanih dotikov, pozornosti, nasmihanja in žara v očeh.

Sčasoma lahko začnemo prepoznavati nekatere lastnosti partnerja kot zelo všečne, medtem, ko nekatere navade kot zelo moteče. V tej fazi bi želeli partnerja kar malo prevzgojiti po naših pričakovanjih. In vse tisto, kar je bilo na začetku spontano, počasi preide v pričakovanja do drugega, skrivne želje po "branju misli" in ko naše potrebe niso zadovoljene, misli niso prebrane in želje ostajajo neizpolnjene, pride na plan nezadovoljstvo.

Opažati začnemo, kako smo si različni - in to je čas, ki od obeh partnerjev zahteva veliko sprejemanja, sočutja in komunikacije. 

Občasno pri obeh partnerjih lahko pride do občutkov, da se on/a trudi, drugi partner pa toliko manj.

In če v partnerstvu ne čutimo izmenjevanja, nas to črpa in se počasi odtujujemo. Prsti se ne prepletajo več tako spontano, le občasno še.
Vsak od nas ima oseben jezik ljubezni, ki ga lahko razberemo le, če prisluhnemo svojemu partnerju/partnerki.

V večini zaslišimo na ta račun kakšen očitek ali pogrešanje. To je čas, ko se začne ali ​oddaljevanje v odnosu ali približevanje na poglobljeni ravni. Tu se začne zavestno partnerstvo. Ko čuteče in skrbno prisluhnemo partnerju, se mu približamo in ljubeče odgovorimo na njegove potrebe.

​Ko prenehamo s svojimi interpretacijami njegovih dejanj, čustvovanj in vedenja, temveč se naučimo preverjati, ali smo prav razumeli, začutili, slišali in obenem razkrivati, kako se ob tem počutimo sami, kaj zaznavamo, razumemo in slišimo. ​

V tem obdobju partnerstva se vsak od partnerjev odpre svoji ranljivosti, jo podeli in se poda v potovanje celjenja nezaceljenega.

​.

Foto: Anja Kurent, Ba.Pth, spec. psihoterapije

Avtorica prispevka: Anja Kurent, Ba.Pth, spec. psihoterapije

 

Promocijska vsebina

Kategorije

Rubrike

Preberite še

SportivaMente WoW: Psihomotorična vzgoja za otroke “Igre in poti psihomotorike”

V partnerstvu potujemo skozi različne faze - v prvi fazi "zaljubljenosti" je med partnerjema veliko spontanih dotikov, pozornosti, nasmihanja in žara v...