Komunikacijske delavnice: "Izboljšajte komunikacijo – olajšajte si odnose!"

Komunikacijske delavnice:

Cikel 4ih delavnic s pričetkom 14.5.2015 ob 18:00 v Ljubljani in 22.5.2015 ob 18:00 v Celju.

Izboljšajte komunikacijo – olajšajte si odnose!

 

Kakorkoli gremo, s sabo nosimo vzorce, prepričanja in ”slepe pege” vezane na komunikacijo. Zaradi njih komunikacija na delovnem mestu ni ločena od tiste v družini ali med partnerjema.

Naše življenje lahko postane slalom med konflikti ali pa izogibanjem le tem. To lahko blokira naše odnose in učinkovitost dela.

Po drugi strani pa negativni konflikti niso nujno zlo. Možno je komunicirati drugače! Izraziti svoje potrebe in dobiti kar želimo, brez da bi s tem prizadeli drugo osebo.

 

 

Pokličite 041341125 ali pišite na svetovanje@tanjamaljevac.si zdaj! Za udeležence delavnic nudim 20% popust za individualna svetovanja in psihoterapijo. 

Cikel štirih komunikacijskih delavnic

- V delavnici bomo skozi igre vlog predstavili različne stile komuniciranja. Ti odražajo različne osebnostne lastnosti, stanja in naše potrebe. Ko dobimo vpogled v ozadje komunikacije (želje, potrebe, karakter) lahko reagiramo drugače. Ko ozavestimo vzorce in njihove negativne vplive lahko stopimo na pot spreminjanja naše komunikacije.

 

 

 - Naučili se bomo reči ne, brez da bi nas pekla ves ter sporočiti svoje želje in razmišljanja tako, da bi dosegli svoj cilj.

- Skozi vaje v paru in skupini boste dobili iskren in dragocen feedback o tem kako vas dojemajo drugi in kaj v komunikaciji bi bilo dobro spremeniti.

- Vprašali se boste kaj so vaše globoke potrebe, kako se prevajajo v vaše besedne konflikte in kako jih bolje skomunicirati, da bi dobili tisto kar si želite.

 

 

 - Preko vaj boste izkusili katere veščine vam manjkajo, kaj vas spravi iz tira in kako komunicirati bolje. Opremili vas bomo s kovčkom 10ih glavnih komunikacijskih veščin. Novo zanje boste takoj prenesli v prakso.

- Pogledali bomo kako aktivno poslušati ter se pogovarjati po načelih asertivne in nenasilne komunikacije.

- Pogledali bomo kako destruktiven konflikt katerega se po navadi bojimo in izogibamo zamenjati za konstruktiven konflikt, win- win pozicijo in skupne boljše rešitve.

- Dotaknili se bomo komunikacije med partnerjema, v podjetju, med zaposlenimi, z otrokom itd.

 

Osnovni cilj: razumeti kako komuniciramo, kako to počnejo drugi ter pridobiti veščine za uspešno komunikacijo.

 

Komu so namenjene?

Posameznikom:

- ki se velikokrat počutijo neslišane in nerazumljene,

- ki težko rečejo ne, brez občutkov krivde,

- ki se srečujejo s pogostimi konflikti v službi ali partnerskem odnosu,

- ki ne znajo (si ne upajo) izrazit svoji želja, idej, potreb na tak način, da bi bile sprejete/slišane na drugi strani,

- ki si želijo komunicirati bolje.

 

Osnovne informacije

- Pričetek:

- 14.5.2015 ob 18:00 v Ljubljani

- 22.5.2015 ob 18:00 v Celju

- *točne lokacije bodo določene 14 dni pred 1 delavnico

- Cena: 180 eur

*Za udeležence delavnic nudim 20% popust na individualne ure psihoterapije in psihološkega svetovanja, ki lahko vsebuje tudi treninge komunikacije. 

 

 - Potek: Ena delavnica traja 3 ure. Termine bom določila v dogovoru z udeleženci.

 

Učinkovita komunikacije je le korak stran. Prijavi se že danes. Število mest je omejeno.

www.tanjamaljevac.si * svetovanje@tanjamaljevac.si *041/341-125