Opazujte svoje misli

Opazujte svoje misli

Stres ni le to, kar se nam zgodi, ampak tudi naša reakcija. In ker so naše misli navadno nastavljene na avtopilot, je lahko naša reakcija hitrejša. Če na primer ne dobimo hitro odgovora o zaposlitvi, si bomo mislili, da je bila priložnost tako ali tako preveč dobra, da bi bila resnična, ali pa da so sigurno našli nekoga drugega, ki je bolj sposoben, in kako sram vas je sedaj, saj morate sporočiti da niste bili izbrani.

Če v naše misli nikoli ne podvomimo, jim dajemo popolno kontrolo nad našim počutjem. Če pa lahko svojim čustvom pripišemo vzrok in določimo misel, ki je ta čustva povzročila, imamo več možnosti, da se uspešno zoperstavimo stresu.

Ko se nam torej spremeni počutje (se nam na primer v trenutku veselje razblini in postanemo jezni), moramo poiskati razlog oz. misel, ki je tako občutje sprožila in jo spremeniti. Vprašajte se, kaj se resnično dogaja in ali je to vredno vašega časa. Če je, potem premislite o naslednjih dejanjih. Če ni, potem misel popolnoma prezrite in je ne upoštevajte.

 

Vir: Huffington Post l Foto: Freedigitalphotos.net