Nasveti za boljše medosebne odnose

Nasveti za boljše medosebne odnose

Zagotovo drži, da nam pogosto zmanjka časa za globlje in pristnejše odnose. To lahko pripišemo spremenjenemu načinu življenja. Vendar pa se moramo zavedati, da so kakovostni medosebni odnosi ključni dejavnik za naš osebnostni razvoj in rast. Zaradi odnosov smo lahko srečni in zadovoljni, z njihovo pomočjo stvari dobijo nov pomen. Pa vendar se zgodi, da začutimo, da nismo takšni, kakršni bi si želeli biti. Če želimo izboljšati odnose z ljudmi okrog nas, ne potrebujemo veliko.

Cenite stvari. Prepogosto se nam vse stvari zdijo nekaj popolnoma samoumevnega, stvari ne cenimo in se jih ne veselimo. Pa vendar je še kako pomembno, da se spet naučimo ceniti stvari in biti hvaležni zanje.

Ne trudite se spreminjati druge ljudi. To, da bi spreminjali druge, ni vaše poslanstvo. Pomembno je, da druge razumete in se trudite z njimi živeti v sožitju. Zavedati se morate, da imate tudi sami napake. Če vam kdo ne odgovarja, ga sprejmite takega, kot je, ali pa preprosto odidite.

Izkažite podporo. To, da svojim bližnjim stojite ob strani in jih podpirate, četudi jih kdaj ne razumete najbolje, je zares veliko vredno. Vedite, da boste tople besede in naklonjenosti tudi sami še kako veseli, ko jo boste potrebovali.

Pozabite na svoj ego. Nič ni narobe s tem, da imate svoj karakter, vendar pa velja v določenih okoliščinah ego postaviti kar nekoliko na stran. Zavedajte se, da vas ponos in trma ne bosta pripeljala daleč. Včasih imajo prednost drugi.

Naučite se poslušati. Zelo pomembno je, da znate prisluhniti drugim in jih ne obsojate. Ne veste, kakšno zgodbo vsak nosi s seboj.

Srečo poiščite v sebi. Zavedajte se, da vas drugi ne morejo osrečiti. Vi ste tisti, ki si lahko podarite srečno življenje.

Delo na sebi. To, da delate na sebi in neprestano rastete, je zelo pomembno. Prav tako je zelo pomembno, da skrbno izbirate ljudi, s katerimi se boste družili.

Vedno poskušajte ostati pozitivni. Svetla plat obstaja, o tem ste lahko prepričani, četudi gre za na prvi pogled najslabšo in najmanj prijazno situacijo.

 

www.glitter.si

Lorella Flego

Foto: Biljana Babič