Naučite se pametno razporejati svoj čas

Naučite se pametno razporejati svoj čas

Kako prenehati z neekonomičnim zapravljanjem časa, ki ne prinaša vidnih rezultatov? Naučiti se morate delati manj, ampak pametneje.

 

Samo začnite.

Vedno boste lahko našli kakšen razlog, zakaj nečesa ne bi naredili. Prezrite vse razloge proti in samo začnite. Pregrizite se skozi vse strahove in občutke negotovosti, ki vas poskušajo zaustaviti.

 

Delajte eno stvar naenkrat.

Morda mislite, da lahko naredite vse stvari (po možnosti naenkrat). Bodite iskreni s sabo in si priznajte, da opravljanje več stvari hkrati ne prinaša pravih rezultatov. Do želenih rezultatov boste najhitreje prišli tako, da se boste osredotočili na eno stvar, jo dokončali in se nato lotili naslednje naloge.

 

Pozabite na napake.

Do uspeha vodijo tudi številne napake. Saj vemo, da ste to že slišali, ampak raje še enkrat ponovimo: Tudi neuspeh je sestavni del poti do uspeha. Poleg tega so napake odlična šola, iz katere lahko odnesemo marsikaj koristnega.

 

Bodite dosledni.

Le z doslednostjo boste nekam prišli. Zatorej vztrajajte in sledite svoji poti in cilju, ki ga imate pred sabo.

 

Prijatelje izbirajte pametno.

Saj veste, kako pravijo: "Povej mi, s kom se družiš in povem ti, kdo si." Ljudje, s katerimi ste vsak dan v stiku, vplivajo na to, kdo ste in kaj počnete. Zato bodite obkroženi z ljudmi, ki vas spodbujajo, iz vas izvabljajo le najboljše in ki vam dajejo dobre zglede.

 

Kako vplivate na druge?

Vprašajte se, kako z delom, ki ga opravljate, vplivate na druge. Vsi imamo na ljudi okrog nas določen vpliv. Zelo pomembno je, da ste sami pozitivni in ljudem resnično ponujate tisto, kar potrebujejo.