Odpirate novo poglavje v življenju?

Odpirate novo poglavje v življenju?

Novi začetki imajo precej veliko moč, saj zaradi njih preteklost ostane nekje zadaj. Lahko je vaš otrok prestopil šolski prag, lahko ste se preselili, ločili, zamenjali službo, izgubili koga od najdražjih ...

Skratka, vsaka sprememba nam omogoča začeti na novo, odpreti novo poglavje v življenju.

 

Prevetrite svojo rutino in skrbno načrtujte prvi mesec.

Ko ste na pragu neke spremembe, se je treba zavedati, da je prvi mesec najtežji. Prav zato ga je smiselno dobro načrtovati, saj nam drugače načrti po želeni spremembi lahko hitro padejo v vodo.

Naredite kaj, česar sicer ne bi.

Zberite pogum in naredite kaj, česar sicer ne bi. Lahko premagate strah pred letenjem in si privoščite vožnjo z balonom ... Zna se zgoditi, da bo na prvi pogled strašljiv dogodek na koncu postal eden od najlepših trenutkov vašega življenja.

Ni treba, da ste vedno super junaki.

Ni treba, da ste vedno za vse sami. Ranljivost je ključ do tega, da se povežete z drugimi. To, da znamo sprejeti podporo in pomoč, je eden od ključnih elementov zdravih medosebnih odnosov. Če ste na pragu velike življenjske spremembe, se odprite ljudem in jim pustite, da vam pomagajo in stojijo ob strani.

Ponovno odkrijte, v čem resnično uživate.

Včasih se zgodi, da določene aktivnosti zavzamejo tako velik deleže v našem življenju, da na koncu čisto pozabimo nase. Marsikdo ob vseh obveznostih sploh ne ve več, kaj mu je resnično všeč in zaradi česar mu hitreje bije srce. .

Tudi ko imate slab dan, bodite dobri do sebe.

Ko želimo nekaj spremeniti v svojem življenju, se lahko srečamo tudi z različnimi negativnimi mislimi: "Bom kos vsemu?", "Kaj če mi spodleti?"

Vse to je popolnoma normalno, zato le sprejmite vse te misli ter se z njimi soočite na konstruktiven način: Pogovorite se s prijateljem, pišite dnevnik, meditirajte, odidite v naravo ...

Ne mislite, da bo šla krivulja vašega počutja s časom le še navzgor - vedno se bodo dogajali vzponi in padci. Določeni trenutki se nam zdijo težki kot opeka brez kakšnega posebnega razloga. Ampak prav takrat morate vztrajati.

Na novo napišite svojo zgodbo.

To je vaša priložnost, da naredite nekaj, kar ste si že od nekdaj želeli. Ne glejte nazaj in ne razmišljajte, kaj vse ste v življenju že zamudili, ampak naj bo vaš pogled usmerjen naprej.

Nikoli ni prepozno začeti z novim poslom, napisati prve knjige, narediti nov korak na poklicnem področju ali se vpisati na študij, ki ste si ga vedno želeli. Leta bodo minevala v vsakem primeru - od vas pa je odvisno, kako boste čas, ki ga imate na voljo, izrabili.