Pozitiven pogled na svet za zdravo in uspešno življenje

Pozitiven pogled na svet za zdravo in uspešno življenje

Ko smo soočeni z različnimi izzivi in preizkušnjami, iz okolice pogosto dobimo nasvet, naj ostanemo pozitivni. Vendar je v težkih trenutkih pogosto težko najti motivacijo in se osredotočiti na svetlo stran, še posebej takrat, ko se nam dobesedno podira svet.

Glavna ovira za to, da bi ne glede na situacijo ostali pozitivni, se skriva v naših možganih, ki so naravnani na to, da vedno iščejo morebitne grožnje. Ta mehanizem preživetja je človeštvu služil še v času, ko smo bili lovci in nomadi ter vsak dan doživljali najrazličnejše grožnje.

Če pa smo danes ves čas naravnani le na najslabše, pa sčasoma v svetu nismo več zmožni videti ničesar dobrega. Če se prepričujemo, da bo projekt, na katerem že toliko časa trdo delamo, na koncu propadel, se bo to na koncu zares zgodilo.

Pesimizem škoduje našemu zdravju. Številne študije so že dokazale, da so optimisti telesno in duševno bolj zdravi od pesimistov.

Pozitiven odnos do sveta pa ne dene dobro le našemu zdravju, ampak se odraža tudi na naši delovni storilnosti in uspešnosti na splošno.  Treba je premagati tisti tihi, ampak vztrajni negativni glas, ki nas prepričuje, da nam ne bo uspelo, da nismo vredni nečesa ...

 

Ločite realnost od namišljenega sveta

Najprej se je treba naučiti, kako ustaviti negativne misli. Bolj ko se osredotočamo na negativne misli, več moči jim damo. Pa vendar je tako, da je večina negativnih misli samo to - misli, ne dejstva.

Ko se zalotite, da ste se spet ujeli v spiralo negativnosti in pesimizma, je čas, da se ustavite in misli zapišete na list papirja. Resno mislimo - ustavite se, ozavestite, kaj počnete, nato pa zapišite, kaj se vam podi po glavi. Ko si boste vzeli trenutek in v miru razmislili o dani situaciji, boste nanjo začeli gledati bolj racionalno. Ugotoviti morate, ali gre za resnično grožnjo ali je stvar le v vaši glavi.

 

Obrnite stvari v pozitivno

Zdaj , ko imate orodje, s katerim boste sebe spravili iz cikla negativnih in destruktivnih misli, je čas, da svoje možgane naučite, kako naj osredotočajo na pozitivno.

To bo z nekaj prakse postalo čisto naraven proces, a vedeti morate, da pot ne bo lahka. Ko boste dobro razpoloženi in bodo stvari tekle tako, kot je treba, s tem ne boste imeli večjih težav, a zgodba bo drugačna, ko boste soočeni s kakšnim izzivom ali težavo.

 

Oba koraka se zdi zelo osnovna in preprosta, kar popolnoma drži. Saj veste - najbolj preproste stvari so pogosto tudi najbolj učinkovite. Potrudite se in zgornja nasveta začnite zares uporabljati - tako boste poskrbeli za boljše telesno in duševno zdravje ter zaživeli bolj srečno in sproščeno življenje.