Redna vadba joge za bolj kakovostno življenje

Redna vadba joge za bolj kakovostno življenje

Ko začnemo zares dobro skrbeti za našo dušo, telo in duha, se takoj počutimo bolje. To, da smo bolj zdravi in srečnejši, pa je tudi odličen recept za splošen uspeh v življenju. In kje se skriva skrivni recept? V jogi. Redna vadba joge nam pomaga naše življenje izboljšati na čisto vseh ravneh.

 

Joga nam pomaga do boljše osredotočenosti.

Kadar imamo glavo polno različnih misli, ne moremo trezno razmišljati. Um je treba umiriti. To lahko dosežemo z dihalnimi vajami, ki nam bodo pomagale, da bomo lažje nadzorovali svoje misli in se osredotočili na tisto, kar res nekaj šteje.

Predlagamo, da se v trenutkih, ko mislite, da vam bo dobesedno razneslo glavo, ustavite in se usedete v miren kotiček. Nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite. Opazujte, kaj se dogaja znotraj vašega telesa. Le nekaj takih osredotočenih minut bo naredilo veliko spremembo.

 

Joga pomaga zmanjševati stres.

Z redno vadbo joge (kar pomeni približno trikrat tedensko) lahko občutno zmanjšamo vpliv negativnih stresorjev.

Četudi morda  (še) ne obvladate vseh asan in tehnik dihanja, velja vztrajati. Saj veste - vaja dela mojstra.

Z jogo bomo sprostili negativno energijo, ki se je nabrala v nas, stres se bo zmanjšal, mi pa bomo takoj imeli več energije.

 

S pomočjo joge bomo lažje rešili vse težave.

Joga je zares učinkovit način vadbe, ki nam pomaga, da se lažje spoprimemo z najrazličnejšimi izzivi. Med vadbo je namreč podobno - kar naprej nam na pot prihajajo različne težave, mi pa jih moramo rešiti (Kako se lotite težje asane? Kako ostanete popolnoma osredotočeni, četudi se pojavi neki moteč dražljaj?)

Z redno vadbo joge boste sčasoma na življenje in vse njegove izzive začeli gledati drugače in veščine, pridobljene med jogo, boste hitro lahko prenesli v čisto vsakdanje situacije.

 

Joga spodbuja ustvarjalnost.

Joga ljudi uči čuječnosti, kar pomeni, kako biti prisoten v sedanjem trenutku in ne misliti na preteklost ali prihodnost.

Globoko dihanje in odprt duh vam bosta pomagala, da se bodo v vas začele rojevati različne nove (nore) ideje, znebili pa se boste tudi različnih miselnih ovir.

Odprle se vam bodo nove možnosti. V vašem življenju bo manj stresa, vaše misli bodo jasne, spremenil pa se bo tudi vaš splošen odnos do življenja - na bolje, seveda. Različne jogijske asane posamezniku dajejo priložnost, da svoje telo usmerja tako, kot si ne bi nikoli predstavljal - zato tudi vsi drugi življenjski izziv postanejo kar naenkrat popolnoma rešljivi in obvladljivi.

 

Lažje boste vizualizirali svoje cilje.

Vizualizacija je ključ do doseganja uspešnega ciljev. In ker je na blazini za jogo ravno tako potrebna popolna osredotočenost, lažje ozavestimo in vizualiziramo, kaj si resnično želimo v življenju.

 

Joga pomaga, da lažje sprejmete vse spremembe.

Nikoli ne vemo, kaj nam bo prineslo življenje. Joga nam je lahko v veliko pomoč, da se lažje soočimo z nenadnimi življenjskimi spremembami.

Joga nas uči osredotočenosti in prisotnosti v sedanjem trenutku, zato sčasoma začnemo veliko lažje obvladovati različna nihanja v življenju. S pomočjo joge postanemo bolj odzivni, naše misli pa so bolj jasne.

Kategorije

Rubrike

Preberite še

Z redno vadbo joge lahko ublažimo simptome depresije in izboljšamo spanec

Ko začnemo zares dobro skrbeti za našo dušo, telo in duha, se takoj počutimo bolje. To, da smo bolj zdravi in srečnejši, pa je tudi...

Z jogo nad težave z nespečnostjo v menopavzi

Ko začnemo zares dobro skrbeti za našo dušo, telo in duha, se takoj počutimo bolje. To, da smo bolj zdravi in srečnejši, pa je tudi...

Z jogo do boljšega razpoloženja

Ko začnemo zares dobro skrbeti za našo dušo, telo in duha, se takoj počutimo bolje. To, da smo bolj zdravi in srečnejši, pa je tudi...