Slab dan še ni konec sveta

Slab dan še ni konec sveta

Vsi smo že imeli dneve, ko so se težave dobesedno vrstile ena za drugo: Najprej se je na poti v službo pokvaril avto, na pregled pri zdravniku smo čakali celo večnost, šef je bil resnično neznosen in za povrhu smo doma še zažgali kosilo. Taki dnevi pač pridejo, ampak ni treba, da nas popolnoma vržejo iz tira.

 

Vedite, da za dežjem vedno posije sonce. V življenju se vse slej ko prej uravnovesi. In tudi za slabim dnem bodo prišli taki, ki se jih boste vedno radi spominjali. Ne mislite, da en slab dan pomeni konec sveta.

 

Poskrbite zase. Ko gre praktično vse narobe, je še posebej pomembno, da znate poskrbeti zase. Umirite se in poskusite utišati vse negativne in destruktivne misli, ki vam rojijo po glavi in še dodatno kvarijo vaše razpoloženje.

 

Pocrkljajte se. Pripravite si skodelico najljubšega čaja, se udobno namestite, vzemite v roke list in papir ter napišite kaj lepega o sebi. Lahko si privoščite masažo, si pripravite kaj dobrega za pod zob ali vzamete v roke dobro knjigo. Počnite tisto, kar bo nahranilo vašo dušo.

 

Uresničite katerega od dnevnih ciljev. Pozitivno razpoloženje predstavlja kombinacija ugodja in občutka, da nam nekaj gre od rok. Marsikomu v dneh, ko gre na številnih področjih vse narobe, pomaga, da se loti nečesa, v čemer je dober, nekaj, kar mu daje energijo in ga polni s pozitivnimi mislimi.

 

Lahko vplivate na vse v svojem življenju? Ljudje pogosto spregledajo ali zanemarijo dejstvo, kako velik vpliv imajo stresni dogodki in frustracije na njihovo razpoloženje. Zelo pomaga, če v stresnih trenutkih uzavestite, da so stresorji le nekaj začasnega in da na čisto vse stvari v svojem življenju pa vendar ne moremo vplivati.

Kategorije

Rubrike

Preberite še

Pridejo dnevi, ko preprosto potrebujemo več časa zase

Vsi smo že imeli dneve, ko so se težave dobesedno vrstile ena za drugo: Najprej se je na poti v službo pokvaril avto, na pregled pri zdravniku smo čakali...