Uresničite svoje cilje - v 5 korakih

Uresničite svoje cilje - v 5 korakih

Ko si postavite nek cilj, je zelo pomembno, da se držite začrtane poti, pa naj gre za zasebno ali poslovno življenje. Brez jasno definiranih ciljev, ne boste nikoli vedeli, kam pravzaprav greste ali, kdaj boste prišli tja.

 

1. Jasno definirajte, kakšni so vaši poslovni in zasebni cilji.

Ni dovolj, da le približno opredelite, kam želite peljati svojo pot. Vaši cilji morajo biti jasni in zelo specifični: jasno določite, kaj želite doseči v svojem zasebnem in poslovnem življenju. V meglo zaviti cilji bodo povzročili, da boste pogosto skrenili s poti, obstali na mestu in imeli velike težave pri iskanju alternativnih možnosti v težkih situacijah. Če točno veste, kam greste, boste tudi v časih, ko vse ne bo šlo tako, kot ste si zamislili, lažje prišli na zeleno vejo.  

 

2. Cilje zapišite.

Bodite iskreni s seboj. Napišite, kakšni so vaši cilji in se tega potem tudi držite. Če ciljev ne zapišete, si boste vedno lažje premislili in ubrali čisto drugo pot. Vedeti morate, kaj resnično hočete in potem znati to tudi izpeljati.

 

3. Cilji morajo biti zares vaši.

Nikoli ne boste nekdo drug. Lahko ste le najboljša različica samih sebe. Ne postavljajte si ciljev nekoga drugega, saj nikoli ne boste znali živeli njegovega/njenega življenja - to niste vi. Postavite si svoje cilje in dosezite svoj uspeh.

 

4. Cilji morajo imeti (za vas) smisel.

Ne postavljajte si ciljev, ki vam jih vsiljujejo drugi. Ne ženite se za stvarmi, za katere drugi mislijo, da bi bili primerni za vas. Razmišljajte s svojo glavo in bodite zvesti sami sebi. Cilji morajo za vas imeti neki globlji pomen, za cilj morate resnično živeti. Le tako boste vztrajali tudi takrat, ko bo težko.

 

5. Cilji morajo biti jasni in merljivi.

Brez jasnih in merljivih ciljev, ne boste nikoli točno vedeli, kdaj boste dosegli želeno. Ko razmišljate o svojih ciljih, bodite zelo natančni. Če tega ne boste storili, boste v glavi vedno imeli ne neko bežno idejo uspeha (ki to v resnici sploh ne bo).