Utišajte notranjega kritika

Utišajte notranjega kritika

Misli, polne kritike do samih sebe, nas lahko paralizirajo in nam preprečijo, da bi resnično razvili svoj potencial. Če si tudi vi želite enkrat za vselej utišati svojega notranjega kritika in se izviti iz spirale negativnih misli, si preberite spodnje nasvete.

 

Ozavestite negativno misel.

Ste kdaj že poskusili katero od vaših misli izreči na glas in potem ugotovili, kako nesmiselna je v resnici? Poskusite in hitro boste spremenili pogled na negativne misli, ki se vam podijo po glavi. Ko se enkrat soočimo s težavo, se rešitve začnejo pojavljati kar same od sebe.

Odkrijte vir negativnih misli.

Kaj je sprožilo vse te negativne misli? Ali ste obkroženi z negativnimi in pesimističnimi ljudmi? Vas je kdo razočaral? Ali vas delo, ki ga opravljate, le bremeni?

Če ugotovite, kje se skriva vir negativnih misli, boste lažje ukrepali.

Osredotočite se na čase, ko ste uspešno premagali svojega notranjega kritika.

Morda vas je strah javnega nastopanja. Zagotovo pa so bili trenutki, ko ste ta strah uspešno premagali - spomnite se na to v trenutkih, ko mislite, da ne boste zmogli. Stopite iz cone udobja in odženite glasove v glavi, ki vam pravijo, da vam ne bo uspelo.

Bodite svoj največji (in najglasnejši) navijač.

Lahko ste svoj najboljši prijatelj ali pa svoj največji kritik - odločitev je vaša. Kadar se vam v misli prikradejo negativne in uničevalne misli, se poskušajte osredotočiti na svoje dosežke ter na vse, na kar ste ponosni in za kar ste v svojem življenju hvaležni.

Zapomnite si, da se vse enkrat konča.

Nobeno razpoloženje, naj gre za dobro ali slabo, ne traja večno. Četudi se danes počutite tako, kot bi vas povozil tovornjak in bi se najraje skrili v najtemnejši kot, se zavedajte, da je jutri nov dan.

Opazujte.

Opazujte svoje misli. In zapomnite si, da vi niste vaše misli. Vsako misel je mogoče zamenjati oziroma jo spremeniti.