Vsi ljubitelji hamburgerjev, napnite ušesa!

Vsi ljubitelji hamburgerjev, napnite ušesa!

Vsi ljubitelji hamburgerjev, napnite ušesa! Ob Šmarski cesti, nekaj ovinkov nad Koprom, boste na čudoviti razgledni točki lahko dodobra razvajali svoje brbončice. Betola na Giru ni še en lokal s hitro prehrano. Vzdušje v njem je domačno, osebje prijazno in ustrežljivo, hamburgerji pa odlični. In to lahko potrdim tudi sama.

Matej Sedmak, gonilna sila Betole, si je že od nekdaj želel pluti v gostinskih vodah. To mu je tudi uspelo, ko je leta 2006 najel zemljišče ob prometni Šmarski cesti. Ker pred devetimi leti na tem mestu še ni bilo urejene ne elektrike ne vode, je Matej začel s trafiko − prodajali so pakirane sendviče in ostale prigrizke.

"Čez dve leti, torej leta 2008, nam je vendarle uspelo vzpostaviti pogoje za obratovanje gostinskega lokala. Dobili smo elektriko, vodo, sanitarije," rojstvo Betole na Giru opisuje Matej Sedmak.

Ekipa se je zavedala strateške pozicije gostinskega lokala, vedeli pa so tudi, da lokacija sama po sebi še ne bo dovolj za uspeh. Jokerja so znali zelo dobro unovčiti in po vseh teh letih delovanja so hamburgerji iz Betole na Giru znani daleč naokoli.

Vsak dan sveže sestavine

Na vprašanje, zakaj ravno hamburgerji, Matej odgovori, da so se mu zdeli za tako točko najprimernejša izbira. Recepturo zanje je razvil sam. Pove, da je velika dodana vrednost njihove ponudbe zagotavljanje vedno svežih surovin: "Zagotavljamo sveže meso, kruh in zelenjavo. Vsak dan, brez izjeme. To je tisto, kar po mojem mnenju neredi razliko. Sama priprava hamburgerja niti ni nobena posebna umetnost, zagotavljanje dnevno svežih sestavin pa ni tako preprosto."

Sogovornik prav tako poudari, da je meso, ki ga uporablja za pripravo hamburgerjev, izključno slovenskega porekla: "Najprej sem začel delati s Kmetijsko zadrugo iz Metlike, potem pa počasi iskal naprej. Nekaj dobaviteljev sem našel sam, nekaj jih je kar samih pristopilo do mene. Ker hamburgerje ustvarjamo po lastni recepturi, imam tudi svojega mesarja, ki poskrbi, da so mešanice take, kot morajo biti."

V Betoli velik poudarek dajejo korektnim in profesionalnim odnosom z dobavitelji, zato se vedno držijo dogovorjenih rokov za plačilo naročenih surovin. To po njihovem mnenju dobavitelju pomeni največ in posledično vodi v obojestransko zadovoljstvo.

Gosti se radi vračajo

Betola na Giru intenzivno obratuje celo leto, vendar priznavajo, da imajo največ dela prav v poletnih mesecih, ko se pri njih ustavi veliko turistov, ki so namenjeni počitnikovat na sosednjo Hrvaško.

Matej je zelo vesel, da imajo stalne goste, ki se redno vračajo: "Veliko ljudi se vrača znova in znova, zaradi česar lahko sklepam, da jim je naša ponudba všeč. Zavedamo se, da vedno ne moremo zadovoljiti vseh. Nekatere kritike so popolnoma upravičene, druge malo manj. Odziv in mnenje mi pomeni veliko. Če dobimo zares konstruktivno kritiko, se želimo iz napake kar največ naučiti in se potruditi, da bi bilo različnih spodrsljajev v prihodnje čim manj."

Po sogovornikovih besedah so gostje različni, temu primerne pa tudi njihove potrebe in pričakovanja. "Nekomu je pomembno, da se mu posvetimo, spregovorimo kakšno besedo, se pošalimo, spet drugega pripelje lokacija in tako naprej. Vsak človek je mozaik zase, na meni in mojem osebju pa je, da ugotovimo, kaj je komu pomembno," odnos do gostov opiše Matej.

V Betoli se zlasti v poletnih mesecih ustavi veliko tujcev, od Nemcev, Avstrijcev, Italijanov, Nizozemcev ... Veseli so, ko vsako leto vidijo iste obraze, ki se z veseljem vrnejo, s seboj pa pripeljejo še koga: "Največja nagrada je, da gost dobi tisto, kar si je zamislil. Pri nas se zelo trudimo, da bi se ljudje k nam radi vračali."

Le dobro uigrana ekipa je uspešna ekipa

Stalno ekipo Betole sestavljajo štirje sodelavci, občasno pa se jim pridružita še dva. Matej priznava, da zares dobrih delavcev ni na pretek, zato se je treba potruditi in narediti vse, da takega človeka obdržimo. Dobri medosebni odnosi so zanj zelo pomembni: "Noben denar ne more kupiti dobrih medosebnih odnosov. Zelo mi je pomembno, da vsi na delo pridemo dobre volje, da se med seboj razumemo. Če se vse poklopi in ves mesec dobro delamo, smo na koncu vsi veseli."

Čeprav je bila pot do uspeha težka, Matej pravi, da je bilo vredno. Delo, ki ga opravlja, ga namreč neizmerno veseli in izpolnjuje. To pa je tisto, kar si želi vsak, kajne?

 

Avtor članka: Andrejas Košira

Foto: Arhiv Matej Sedmak

Kategorije

Rubrike

Preberite še

Sanje so dovoljene!

Vsi ljubitelji hamburgerjev, napnite ušesa! Ob Šmarski cesti, nekaj ovinkov nad Koprom, boste na čudoviti razgledni točki lahko dodobra...

Moja pot, moja stvar!

Vsi ljubitelji hamburgerjev, napnite ušesa! Ob Šmarski cesti, nekaj ovinkov nad Koprom, boste na čudoviti razgledni točki lahko dodobra...

Sladek mož

Vsi ljubitelji hamburgerjev, napnite ušesa! Ob Šmarski cesti, nekaj ovinkov nad Koprom, boste na čudoviti razgledni točki lahko dodobra...

Iščeš odgovore na svoja vprašanja? Zdaj veš, kako do njih!

Vsi ljubitelji hamburgerjev, napnite ušesa! Ob Šmarski cesti, nekaj ovinkov nad Koprom, boste na čudoviti razgledni točki lahko dodobra...