Aktualno

Če vaš partner trpi za depresijo ali bipolarno motnjo …

22. 03. 2020 | Novice

Depresija ima večji vpliv na zakonsko zvezo kot pa revmatoidni artritis ali bolezni srca in ožilja. 90 % zakonov, kjer eden od zakoncev trpi za bipolarno motnjo, se konča z ločitvijo. Dejstvo je, da so zakoni, v katerih eden od partnerjev trpi za katero od naštetih duševnih...

Depresivne ženske podvržene dvakrat večjemu tveganju za srčni infarkt

08. 03. 2020 | Novice

Rezultati 12 let trajajoče avstralske raziskave pravijo, da naj bi bilo tveganje za srčni infarkt pri ženskah, ki trpijo za depresijo, kar dvakrat večje kot pri zdravih ženskah. Izsledki so bili objavljeni v strokovni reviji Stroke: Journal of the American Heart Association.

Bigoreksija bolj povezana s samopodobo kot pa z željo po spolni privlačnosti

01. 03. 2020 | Novice

Bigoreksija je motnja hranjenja, značilna predvsem za moške. Ta motnja, pri kateri želi moški na vsak način postati bolj mišičast oziroma sebe ves čas dojema kot majhnega in šibkega, je v velikem porastu, žal pa o njej stroka še vedno ve zelo malo.

Se dobro počutite v svoji koži?

23. 02. 2020 | Novice

Ideal popolne podobe veliko ljudem narekuje, kakšen odnos naj imajo do svojega telesa, Ne da bi se tega sploh zavedali, se kar naenkrat spremeni vaš odnos do telesa, ideja o doseganju postavljenega ideala pa postane vaša življenjska prioriteta.

Kronične bolečine pogosto spremljajo tudi anksiozne motnje

16. 02. 2020 | Novice

Raziskovalci z Univerze Indiana v Indianapolisu so ugotovili, da bolnike s kroničnimi bolečinami pogosteje spremljajo še anksiozne motnje. Po mnenju dr. Kurta Kroenkeja so zdravniki pri bolnikih s kroničnimi bolečinami pogosteje pozorni na sopojavnost depresije kot pa anksioznih motenj.

1