Eva Kovač

Eva Kovač je po izobrazbi univerzitetna diplomirana psihologinja. Ukvarja se predvsem s športno psihologijo, skupinsko dinamiko, team buildingi, stresom in odzivanjem na stres, pri svojem delu pa uporablja tudi hipnoterapijo in kognitivno-vedenjsko psihoterapijo.

Pozitiven stres od prazgodovine do danes
Pozitiven stres od prazgodovine do danes

22. 06. 2015 | Nalezljive ideje

Danes na vsakem koraku slišimo veliko o stresu. Kako stres uničuje naše zdravje, kako stres negativno vpliva na nas, kako smo pod stresom in izgoreli. V medijih, časopisih, revijah, internetu  najdemo kopico člankov, prispevkov in reklam, kaj je stres in kako ga odpraviti.

Kakovostna komunikacija ima veliko moč
Kakovostna komunikacija ima veliko moč

09. 06. 2015 | Nalezljive ideje

Komunikacijske situacije so nekaj povsem običajnega v življenju posameznika,  zato številni komunikaciji ne posvečajo posebne pozornosti. Res je, da komunikacija sestavlja naš vsak dan, a v resnici nam je kakovostna komunikacija dokaj tuja. Komunikacija je veščina,...

O objemu
O objemu

25. 04. 2014 | Eva Kovač

Ni važno, kako dolgo traja objem ali kako pogosto se objemamo, važno je da je objem iskren, obojestranski in vreden zaupanja.

Kako napisati dobre novoletne zaobljube?
Kako napisati dobre novoletne zaobljube?

20. 12. 2013 | Eva Kovač

Novoletne zaobljube so seznam želja in ciljev, ki bi jih v novem letu želeli doseči. Gre za obljubo, ki jo damo sami sebi, da bomo želene dolgoročne cilje dosegli.

Trema pred nastopom
Trema pred nastopom

27. 09. 2013 | Eva Kovač

Pred vsakim pomembni dogodkom, nastopom običajno vsi ljudje čutimo napetost, ki ji rečemo trema. Trema se navadno pojavi pred pomembnimi dogodki, kjer bo naše vedenje ocenjevano. Naj si bodi javni nastop, kontrolna naloga, televizijski govor, predstavitev seminarja, glavna vožnja,...

Kaj se dogaja v športnikovi glavi pred tekmo?
Kaj se dogaja v športnikovi glavi pred tekmo?

22. 08. 2013 | Eva Kovač

Verjetno ste se vsi športni navdušenci že kdaj vprašali, kaj se dogaja v športnikovi glavi pred tekmo? Kaj si športnik misli, je napet, ga je strah?

Kdo je športni psiholog in kaj počne?
Kdo je športni psiholog in kaj počne?

16. 07. 2013 | Eva Kovač

Zanimanje za psihologijo športa je v zadnjem času vedno večje, tako s strani javnosti kot medijev, vse več mladih in vrhunskih športnikov pa se tudi zaveda pomena dobre psihične priprave na tekmo. Seveda se tudi tu spet srečamo z nekaterimi napačnimi prepričanji in stigmami,...

Uporaba hipnoze v športu
Uporaba hipnoze v športu

27. 06. 2013 | Eva Kovač

Pojem hipnoza marsikoga še vedno asociira na različne oblike odrske hipnoze, kjer je hipnotizer pripravil posameznike k izvajanju različnih smešnih in nerodnih situacij.

1