mag. Irmina Rakun Alif, spec. zakonske in družinske terapije z mednarodno licenco Čustveno usmerjene terapije

Psihoterapija

V terapevtskem centru Integracija psihoterapije lahko poiščete možnost, da vstopite v proces partnerske, družinske ali individualne terapije. Kot strokovna in izkušena terapevtka z mednarodno licenco za delo s Čustveno usmerjeno terapijo, sem uspešno in učinkovito pomagala že mnogim parom, družinam in posameznikom. Vabim vas, da vzpostavite stik z mano!

 

Partnerska terapija

Ste pripravljeni ponovno ali prvič ustvariti varen in ljubeč odnos s partnerjem? Se sprašujete, kako prekiniti vzorce spopadov in umikov? Si želite ohraniti zakon in družino?

Razveselim vas lahko, da je terapevtski pristop Čustveno usmerjene terapije izjemno učinkovit, ker nam ponuja zemljevid, ki nas vodi v ustvarjanje, zdravljenje in ohranjanje ljubezni. "Gre za popolni preboj, saj končno vemo, kaj je in kako deluje ljubezen!" pravi ustanoviteljica pristopa in avtorica uspešnice Hold me tight dr. Sue Johnson. Izjemno učinkovit terapevtski pristop je razširjen in popularen že v mnogih državah. Zdaj je v Sloveniji dosegljiv tudi vam!

Kljub ljubezni, ki jo čutita drug do drugega, se lahko vi in ​​vaš partner hitro ujameta v nezdrave komunikacijske in vedenjske vzorce do tiste točke, ko se zdi, da imata iste prepire vedno znova in znova. Lahko pa se izogibata težkim pogovorom, ker se bojita začeti prepir. Oba vzorca povečujeta napetosti in konflikte v vašem razmerju.Terapevti ugotavljamo, da se večina parov trudi rešiti svoje težave brez varne povezanosti. Vendar to najpogosteje vodi do negativnega "protestnega plesa". Ko gredo stvari narobe, pa se pogovori navadno končajo z jezo, negotovostjo, oddaljenostjo in umikom. Vsi pari se prepirajo zaradi stvari, za katere se zdi, da je pričkanje nepotrebno ali pa zaradi denarja, spolnosti in otrok.Toda pri vsem tem gre za nekaj več.

Čustveno usmerjeni terapevti gledamo na partnerski odnos kot ples, v katerem se partnerja skupaj premikata, se približujeta, oddaljujeta ter odzivata drug na drugega. Njuni občutki določajo način interakcije med njima. Ob pravi glasbi  lahko partnerja plešeta navdušeno, strastno. Ob slabi glasbi pa ples med njima postane dolgočasen, neroden in zgodi se lahko, da celo nehata plesati ali da se med plesom pohodita. Med terapijo se partnerja naučita, kako zaplesati in ustvariti pravo glasbo za njun ples.


Moje delovanje

Uživam pri delu s pari, ko jim po modelu Čustveno usmerjene terapije lahko uspešno in učinkovito pomagam pri zmanjševanju stisk, odkrivanju drug drugega na nov, drugačen način in jima lahko nudim prostor, ki omogoča spremembe, da se lahko premakneta iz "zataknjenosti"  začaranega kroga starih vzorcev v proces ustvarjanja novih, skupnih, pozitivnih sprememb tudi izven terapevtskih srečanj. V največje zadovoljstvo mi je pomagati paru, da bi se kot že včasih ali pa tokrat prvič, partnerja lahko počutila varna in povezana v naročju drug drugega. Izpolnjuje me, da lahko soustvarjam v tako pomembnem in globokem procesu, ko si partnerja prihajata blizu in začutita ter delita občutke ljubezni. Veseli me tudi soustvarjati nove, drugačne odnose med starši in otroki. Delo z družino mi predstavlja še poseben izziv. Posamezniki, ki so se vključili v proces terapije povejo, da so njihove težave izginile in se zdaj počutijo varne, močnejše in samozavestnejše v svetu v katerem delujejo, zaradi varnega, razumevajočega in sočutnega odnosa z menoj. Verjamem, da so dobri odnosi pomembni za zdravo, dobro in kakovostno življenje.


Pri psihoterapevtskem delu imam največ izkušenj:

 • s pari s slabo komunikacijo
 • s pari s poškodbami navezanosti (nezvestoba)
 • s pari, ki so se odtujili
 • s pari, kjer je eden ali pa sta oba partnerja doživela travmatične izkušnje
 • z družinami s slabo komunikacijo med starši in otroki
 • z mladimi, ki potrebujejo spodbudo pri zaključevanju študija
 • posamezniki, ki se znajdejo v krizi oz. pred izzivom srednjih let (iskanju skrivnosti, smisla življenja, resnice o sebi ...),
 • posamezniki, pari, ki zaradi slabih izkušenj izražajo skeptičnost do terapevtske (po)moči,
 • z ženskami z izkušnjo spolne zlorabe

Pri delu me vodijo:

 • 25 letne izkušnje dela z otroki in starši;
 • osebne izkušnje dolgoletnega partnerstva, starševstva;
 •  bogati me deset let osebnih terapevtskih izkušenjKomentarji

V kolikor želite komentirati, se je predhodno potrebno prijaviti oz. registirati.
Integracija psihoterapije, Irmina Rakun Alif s.p.
Bilečanska 5
1000 Ljubljana
T: 040 845415
G: 040 845415
Potrebujete nasvet?