PRAVNO OBVESTILO

Spoštovani obiskovalec,

www.epsihologija.si je spletno mesto v lasti gospodarske družbe Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o., s sedežem v Izoli, Pod vinogradi 2.  Zahvaljujemo se vam za obisk našega spletnega mesta in vam želimo prijetno brskanje. Z namenom zagotavljanja pravilne uporabe in razumevanja gradiva, objavljenega na spletni strani ter celotne vsebine, vas prosimo, da preberete in upoštevate predmetno obvestilo.

Vse informacije na tem spletnem mestu so objavljene izključno v splošno izobraževalne in informativne namene. Podvržene so obvestilom o omejitvi odgovornosti, o avtorskih pravicah ter varstvu osebnih podatkov, kot sledi iz nadaljevanja. Z obiskom spletnega mesta www.epsihologija.si ali kateregakoli njegovega dela soglašate s  pogoji in omejitvami, vsebovanimi v tem pravnem obvestilu.  V kolikor z njimi delno ali v celoti ne soglašate, predlagamo, da spletno mesto zapustite.

 1. 1.     SPLOŠNE DOLOČBE

Vsebina pravnega obvestila se nanaša na pogoje uporabe brezplačnih in plačljivih vsebin oziroma storitev spletnega mesta www.epsihologija.si ter predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med ponudnikom ter uporabniki spletnega mesta www.epsihologija.si.

 

 1. 2.      VSEBINA SPLETNEGA MESTA www.epsihologija.si.

 

Glavni namen spletnega portala epsihologija.si je ljudem pokazati, kako široko uporabno je področje psihologije kot vede. Zmotno je namreč mišljenje, da gre le za različne težave, povezane z duševnim zdravjem. Nikakor. S psihologijo se srečujemo vsak dan - ko gremo v trgovino, se pogovarjamo s prijatelji, delamo, se ukvarjamo s športom, se prepiramo, veselimo, jočemo, smejemo, jemo, spimo ...

Zato je epsihologija.si življenjsko-stilni portal, namenjen vsakomur.

Njegova velika dodana vrednost so zapiski za študente psihologije, psihoterapije in sorodnih ved, poleg tega pa imajo uporabniki portala vsak dan na voljo vedno več strokovnjakov z različnih področij, ki jim lahko popolnoma anonimno zastavijo vprašanje in si tako pomagajo pri reševanju različnih življenjskih težav.

Da ljudje potrebujejo kakovostne in kredibilne informacije, priča vse večja obiskanost portala.

Ustvarjalci portala epsihologija.si zato želimo, da ta postane spletno mesto, polno zanimivih in kakovostnih vsebin, izmenjav mnenj, informacij, nasvetov in aktualnega dogajanja.

 

Revija Virus

Ustvarjalci spletnega portala epsihologija.si smo začutili, da slovenski prostor potrebuje medij, ki bo v prvi vrsti deloval pozitivno in družbeno odgovorno ter ljudem dajal upanje, spodbudo, navdih in motivacijo. Zato se je v aprilu 2014 rodila revija Virus (s podnaslovom Nalezljive ideje), ki danes predstavlja podaljšano roko (ali pa češnjo na vrhu torte, če želite) portala epsihologija.si.

Namen revije Virus, ki je na voljo v brezplačni virtualni in plačljivi tiskani različici, je ljudi navdihovati, jim dati zagon, voljo in željo, da uresničijo vse, na videz še tako velike sanje in cilje. Revijo smo osnovali predvsem skozi zgodbe ("običajnih") ljudi, ki s svojim življenjem, delom in predanostjo vsak dan znova premikajo meje nemogočega.

Rdeča nit revije Virus so torej ljudje in njihove zgodbe. Z Virusom ljudem ne želimo dajati kakršnega koli lažnega upanja ali pa jih kakorkoli zavajati, nikakor. Naš namen je, da jim damo tisto pravo pozitivno energijo, ki okuži, te potegne vase in spodbudi k temu, da začneš resnično stopati po poti svojih sanj in dosežeš vse, za kar okolica pravi, da ni mogoče.

Slovenski prostor tak medij še kako potrebuje, to pa potrjuje tudi izjemen odziv naših bralcev, saj brezplačno virtualno različico revije prebira že približno 10.000 registriranih uporabnic in uporabnikov.

 

Izbor člankov je del uredniške politike. Članki izražajo stališča in prepričanja avtorjev in ne nujno tudi uredništva. Za vsebino oglasnih sporočil je odgovoren naročnik. Naročenih fotografij in besedil ne vračamo, prav tako velja tudi za oglase. Vse pravice pridržane. Kopiranje slik in besedil ni dovoljeno.

 

 1. 3.     AVTORSKE PRAVICE ter OMEJITEV UPORABE

Imetnik avtorskih pravic na vseh avtorskih delih, ki so na kakršenkoli način vključena v spletno mesto www.epsihologija.si je Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o. Vse pravice so pridržane. Informacije in gradiva, ki so prikazana na tem spletnem mestu, lahko uporabnik naloži iz strežnika za svojo osebno, domačo rabo, pri čemer ne sme spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij ter gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa www.epsihologija.si za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.

 

Uporabnik z registracijo in objavo svojih vsebin na spletnem mestu www.epsihologija.si dovoljuje Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o javno priobčitev na vseh medijih in v vseh zakonsko določenih oblikah, ki so v lasti Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o, in dovoljuje, da si katerakoli tretja oseba vsebine ogleda in jih pretoči na svoj računalnik ter začasno ali trajno fiksira. Za morebitno nadaljnjo razpolaganje tretjih oseb z vsebinami Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o ni odgovoren, s čimer je uporabnik seznanjen in se strinja. Uporabnik izrecno zagotavlja, da z objavo svojih vsebin, ki jih objavlja na www.epsihologija.si, niso kršene pravice intelektualne lastnine niti osebnostne pravice tretjih.

 

 1. 4.     OMEJITEV ODGOVORNOSTI 

Gospodarska družba Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o si bo vseskozi  prizadevala, da bodo podatki na spletnem mestu pravilni, točni in ažurni, vendar le-ta ne more biti odgovorna za kakršnokoli navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe spletnega mesta ali nezmožnosti uporabe le-tega. Prav tako ne prevzema odgovornosti za morebitno občasno nedelovanje spletnega mesta.

Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni vsebino spletnega mesta, da dnevno posega v vsebine spletnega portala, tako, da jih popravlja, spreminja, dopolnjuje ali odstranjuje, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

V zvezi z objavljenim seznamom terapevtov Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o izrecno poudarja, da ne gre za oglaševanje dela, zato izrecno izključuje svojo odgovornost v primeru, da posamezni terapevt opravlja svojo dejavnost brez priglasitve v skladu z veljavno zakonodajo.

 

 1. 5.     POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH MEST

Na tem spletnem mestu se morda nahajajo tudi povezave do drugih spletnih mest, ki niso last podjetja Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o in niso v nikakršni povezavi s podjetjem Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o ali njegovim spletnim mestom. Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o omogoča povezave do drugih spletnih mest zgolj z namenom, da uporabniku olajša iskanje po spletu za informacijami, ki so povezane s podjetjem ali spletnim mestom. Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o ne prevzema nikakršne odgovornosti za spletna mesta, do katerih se na tem spletnem mestu nahajajo povezave. Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o ne odgovarja za točnost informacij na teh spletnih mestih, za njihovo vsebino in pravilno delovanje. Odgovornost za uporabo spletnih mest, do katerih lahko uporabnik dostopa s povezave na tem spletnem mestu, prevzema uporabnik sam. Uporabnik se je zavezan sam seznaniti z  vsebino in pravilnostjo spletnega mesta.

 

 1. 6.     VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Vsi podatki, ki se pridobijo ob registraciji oziroma ob vsakokratni prijavi uporabnikov so namenjeni izključno:

- administraciji in vodenju baze registriranih uporabnikov,
- komuniciranju in obveščanju uporabnikov v primeru tehničnih ali vsebinskih vprašanj,
- neosebni statistični obdelavi in analizi podatkov o obiskih (število uporabnikov, najbolj obiskane vsebine, trendi rasti, časovna obdobja…).

Registracija uporabnika na spletnem mestu  www.epsihologija.si se šteje, da se uporabnik strinja s tem, da lahko izvajalec v bazi shrani osnovne informacije, kot so naslov, telefon, starost in spol ter podatke, potrebne za pravilno delovanje članstva (npr. datum prve prijave). Članski podatki, razen tistih, pri katerih posebej piše, da so namenjeni objavi (npr. uporabniško ime, mesto), ne bodo posredovani tretjim osebam, razen v primeru sodnega naloga.

Vsi osebni podatki se varujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/2007 – uradno prečiščeno besedilo). Za preprečitev nepooblaščenega dostopa do osebnih podatkov ali njihovo razkritje, za ohranitev natančnosti teh podatkov in za zagotovitev njihove ustrezne uporabe, se izvajajo ustrezni tehnični in organizacijski postopki.

Z namenom omogočanja učinkovitejšega brskanja se lahko ob obisku spletne strani www.epsihologija.si  na računalnik, preko katerega se dostopa na spletno stran, naložijo "piškotki". "Piškotke" je mogoče izključiti v nastavitvah brskalnika ter kljub temu brskati po spletni strani, vendar je v tem primeru uporaba določenih funkcij omejena.

 1. 7.     UPORABA OMREŽJA

Ob registraciji se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami navedenimi v tem pravnem obvestilu.

Uporabnik je dolžan zaščititi uporabniško ime z ustrezno varnim geslom (priporočeno je vsaj šestmestno geslo s kombinacijo malih in velikih črk in številk) in ga varovati pred drugimi osebami.

Uporabnik sam odgovarja za vsebino, ki jo napiše in za njo prevzema polno odškodninsko odgovornost ter se zaveda možnosti pasivne legitimacije v primeru spora ali zahtev pristojnih organov.

Upravljavec lahko po lastni presoji zavrne dodelitev uporabniškega imena posamezniku, ki nakazuje na drugo osebo, zlorablja pravo blagovnih znamk, je obsceno, nesprejemljivo ali krši druga pravila.

Priporoča se, da vzdevek (avtor), ki ga redno uporabljate, registrirate, da ne bi prihajalo do zamenjav in drugih neprijetnosti.

Posnemanje vzdevkov, podpisov in drugih podob uporabnikov ni dovoljeno.

Pri pisanju komentarjev na objavljena sporočila se držite teme.

Pred odpiranjem uporabite iskalnik, saj je velika verjetnost, da je bila tema že obdelana in bodo že objavljena sporočila v pomoč.

Oglaševanje sloganov, objava povezav na druge spletne strani, prodaja in komercialne raziskave v forumu se po presoji moderatorja ali administratorja lahko umaknejo z objave.

Spletne strani so praviloma dostopne 24 ur na dan in vse dni v letu, upravljavec pa si pridržuje pravico do omejitve dostopa zaradi tehničnih ali drugih razlogov.

 1. 8.     VSEBINA, KI JO NA www.epsihologija.si USTVARIJO UPORABNIKI

Uporabnik, ki prispeva svojo vsebino (nasvet, novico, zapiske, druga besedila, fotografije, video,…ipd.) jamči, da je vsebina, ki jo pošilja prek elektronske pošte oz. posreduje prek spletnega obrazca oz. na kakršen koli drugačen način, njegovo izvirno avtorsko delo ali pa je izključni imetnik vseh materialnih avtorskih in sorodnih pravic na avtorskem delu. Enako jamči, da ima dovoljenje oseb na fotografiji ali videu za javno objavo. Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o si pridržuje pravico, da v primeru dvoma, da vsebina ni avtorsko delo pošiljatelja, poslane vsebine ne objavi.

 

Uporabnik se s posredovanjem vsebine vsakič strinja, da na Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o izključno in neodplačno prenese vse materialne avtorske pravice oz. sorodne pravice omenjenega avtorskega dela, in sicer materialne pravice avtorja, kot jih določa veljavna zakonodaja za uporabnikovo avtorsko delo. Z navedeno dodelitvijo in prenosom Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o  pridobi splošne, stalne in neomejene pravice do posredovane vsebine. Vsa posredovana vsebina je lahko objavljena tudi na socialnih omrežjih in na drugih spletnih straneh, ki so v lasti podjetja Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o

 

Za vsebinsko in slovnično pravilnost, točnost in popolnost zapiskov s predavanj, ki jih posredujejo študenti, Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o ne odgovarja. Zapiski niso uradno gradivo izobraževalnih ustanov, uporabnik spletnega mesta se sam odloča, ali jih bo uporabil pri učenju oziroma se nanje zanesel.

  

Komentarji, klepeti in sporočila na forumih so mnenja posamezni uporabnikov in ne odražajo stališč uredništva, upravljavca oziroma lastnika spletnega mesta www.epsihologija.si.

 

Uporabnik, ki prispeva vsebino, se brezpogojno strinja, da za objavo ne bo zahteval plačila.

 

 1. 9.     PRAVILA OBNAŠANJA UPORABNIKOV

Pravila ravnanja in obnašanja uporabnikov na spletnem mestu morajo biti skladna s predpisi, moralo in splošno družbenimi normami. Prepovedana so vsa dejanja, ravnanja, uporaba besed, znakov, fotografij, znakov, emblemov in drugih pojavnih oblik komuniciranja, ki so kakor koli žaljiva, nemoralna, nedostojna ali kako drugače neprimerna. Prepovedana je vsakršna oblika izkazovanja rasne, spolne, verske, politične, narodnostne ali druge oblike diskriminacije ali nestrpnosti. Na forumih ni dovoljeno zasmehovati in žaliti drugih uporabnikov foruma. Vsakdo ima pravico do svojega mnenja. V primeru, da se z nekom ne strinjate, to izrazite z argumentirano repliko.

 

 1. 10.  UKREPI ADMINISTRATORJA

Administrator skrbi za nemoteno komunikacijo in pomaga uporabnikom pri uporabi sistema.
V primeru, da tema zaide iz naslovnega sporočila, se v njej pojavijo sporočila z neprimerno vsebino ali žaljivimi pripombami, jo administrator lahko spremeni, zaklene in/ali skrije za branje.
Administrator presoja o primernosti objavljenih vsebin. Pri tem se lahko posvetuje z uredništvom.
Uporabnika, ki neprimerno ravna, ni dolžan predhodno opominjati. Po lastni presoji si uredništvo pridržuje pravico, da ob sumu zlorab sistema ali kršitvah pravil obnašanja, posameznemu uporabniku omeji ali prekine dostop do strani.

Moderirani bodo vsi komentarji oz. klepeti oz. forumi, ki:

®    so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

®    kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

®    oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček ali kakšno drugo korist komentatorja;

®    so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

®    vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

®    vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

®    opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

®     jih uporabniki vidijo kot nezaželene oziroma spam (sem sodijo ponavljajoče se objave z enako ali podobno vsebino);

®     očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih.

 

 1. 11.  UPORABA PLAČLJIVIH VSEBIN 

Določen del vsebin spletnega mesta www.epsihologija.si je plačljiv. Na mestu, kjer so objavljene plačljive vsebine, so objavljena tudi podrobnejša navodila za uporabo.

 

 1. 12.  TEHNIČNA PODPORA

Uporabnikom sta zagotovljeni tehnična podpora in pomoč na elektronskem naslovu podpora@epsihologija.si. Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o rešuje vse morebitne reklamacijske in druge postopke z uporabniki tekoče, skladno s svojimi pravili delovanja in veljavno zakonodajo RS.

 

 1. 13.  KRŠENJE  POGOJEV

Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o si pridržuje pravico, da uporabnikom, ki kršijo pogoje, objavljene v predmetnem pravnem obvestilu, onemogoči dostop do vseh vsebin spletnega mesta www.epsihologija.si.

Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o si pridržuje pravico onemogočiti dostop uporabnikom, ki namerno ali iz malomarnosti posredujejo svoje uporabniško ime oziroma geslo tretjim osebam.

Če uporabnik s svojim ravnanjem povzroči Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o kakršnokoli škodo, jo je dolžan povrniti v skladu splošnimi pravili civilnega prava.

Morebitne kršitve pogojev uporabe s strani drugih uporabnikov nemudoma sporočite po e-pošti na podpora@epsihologija.si ali pisno na poslovni naslov Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o

 

 1. 14.  SPREMEMBE

Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o  obstoječe pogoje uporabe spletnega mesta www.epsihologija.si lahko spremeni brez predhodnega obvestila svojih uporabnikov. Uporabnik se obvezuje, da bo občasno na portalu preverjal, ali so se pogoji uporabe spremenili. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo portala. Sicer pa uporabnik z obiskom spletnega mesta www.epsihologija.si potrjuje, da se z morebitnimi spremembami in dopolnitvami strinja.

 

 1. 15.  REŠEVANJE SPOROV

Morebitne spore v zvezi z uporabo spletnega mesta www.epsihologija.si bodo uporabniki in Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o reševali sporazumno in po mirni poti. Če to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Kopru.

 

 1. 16.  POMEMBNO OPOZORILO!

Podatki, ki so objavljeni na spletnem mestu www.epsihologija.si so namenjeni splošnemu informiranju in ne morejo nadomestiti obiska pri zdravniku ali drugemu ustreznemu strokovnjaku. Če menite, da potrebujete strokovno pomoč se obrnite na osebnega zdravnika oziroma ustrezno ustanovo.

 

V zvezi z oglaševanimi zdravili, ki se izdajajo v lekarnah brez recepta, je vselej upoštevati sledeče: »Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom«.

 

 

Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o

Uredništvo epsihologija.si

 

Izola, junij 2018